четвер, 25 листопада 2021 р.


 

                                 "Скажи «НІ» насильству"

    Насильство – це одна з найбільш поширених у світі форм порушення прав людини. Проблема насильства надзвичайно важлива і повинна перебувати під особливим захистом держави. Насильство й жорстокість у суспільстві не лише руйнують гармонію і злагоду в ньому, а й виступають однією з передумов злочинності. 

    За сучасних умов в Україні, як і в багатьох інших країнах світу, простежуються тенденції до поширення насильницьких дій у сім'ї, на міжособистісному рівні, у стосунках батьків і дітей, чоловіка і жінки.

    Відтак, в Україні щорічно з 25 листопади по 10 грудня проходить акція «16 днів проти насильства». Акція є міжнародною та проводиться за ініціативи Центру Жіночого Глобального лідерства (США) з 1991 року.   Дати початку та завершення компанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти гендерно-зумовленого насильства та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною у громадській чи приватній сферах, незалежно від статі, є грубим порушення її прав.

Заходи щодо проведення Всеукраїнської акції

«16 днів проти насильства» в  дошкільному

 навчальному закладі (ясла-садок)

 компенсуючого типу «Посмішка Пізнайки» №12

Енергодарської міської ради

(з 25.11.2021 по 10.12.2021)


Немає коментарів:

Дописати коментар